3/4 de quilo vedella per rostir.
1/4 de quilo de magre de porc .
2 petxugues pollastre.
2 fetges de pollastre.
2 cebes de Figueres.
3 tomàquets madurs.
2 collerades de farina.
1/2 l. de llet.
1/2 pastilla de mantequilla.
40 "plaques" de pasta de canelons.
200 gms. de formatge Parmesà.
Sal i pebre.
Elaboració:
Es talla la carn per rostir a daus. En una cassola, s´hi posa oli, rossegeu la carn salpebrada ,deixem ben
deurada . La retirem i la piquem amb la picadora.
A la mateixa cassola , hi posem les cebas picades, quan sigui rosa li tirem el tomàquet .
Una vegada estigui el sofregit fet, retirarem una taceta i el reservem.
Posem tota la carn picada i es deixa coure a foc lent, quan esta cuit es tira 2 cullerades de farina i
la llet necessària , 1/2 litre ? , 1/2 pastilla de mantequilla, tot remanat , i quan la pasta es desenganxa sola,
es que ja està.cuit.
L´endemà fem bullir els canelons de 20 amb 20, amb sal i oli , 1/4 de hora, reposar-los amb aigua freda
5 minuts.Escampa la safata amb mantega i anar posant damunt els canelons, posar 2 pilonets de sofregit a
cada caneló. Del que teniem reservat.
Demunt la beixamel.-Beixamel- 1/2 pastilla de mantega, una mica d´oli (poquet) 1/2 ceba ben trinxada
i quan sigui rosa una cullerada de farina curulla, posar la llet necessària.
Posar el formatge ratllat i una mica de mantega.
Posar-ho al forn a daorar.
Aquesta és la fórmula de la meva àvia Joaquima, i ja podeu estar segurs que us llapareu els dits !!!!
Bon profit!!!!!!
Comentarios
Publicar un comentario