PASTÍS D´ESTIU

Ingredients: ( per a 8 persones )

15 llesques de pa anglés o de motlle.
250 g de tonyina amb oli.
400 g de tomàquets.
1/4 de litre d´oli.
1 enciam o  una escarola , petita.
1 ou.
30 g de mantega.

Elaboració:

   Prepareu els tomàquets per fer una salsa espessa . En un motlló , Poseu_hi una capa de llesques
de pa , sensa crosta , mirant que quedi el fons ben cobert, fins i tot tallant trossets de pa per cobrir
els clars que quedin ; escampeu_hi pel demunt una capa de salsa de tomàquet i tapeu aquesta amb
la meitat de la tonyina, esmicolada prèviament. Sobre la tonyina poseu_hi una capeta de salsa
maionesa; torneu a col.locar una capa de pa , salsa de tomàquet , tonyina i maionesa , i acabeu amb
una tercera capa de pa . Pitjeu-ho  bé  amb les mans i poseu-ho a la nevera unes 5 o 6 hores (es pot
preparar el dia abans).

   Per servir-lo , desmmotlleu-lo passant un ganivet al voltant del recipient i aboqueu-ho sobre la
plàtera ; cobriu-lo amb la salsa maionesa que ha quedat , a la qual haureu afegit 2 cullerades de
tomàquet , previament  reservat; i cubriru-lo del tot amb enciam tallat ben fi com si fos una sara.
Nota. La salsa maionesa l´haureu feta amb el ou , 2 cullerades de vinagre i  l´oli ; assaoneu-la .
   Tingueu la precaució , quan poseu les capes de salsa de tomàquet i de maionesa , que les capes
siguin fines ; es a dir , posseu-hi poca salsa.

           Bon profit!!!!



Comentarios