Calamarsos o pops estofadets

Aquest plat no solament es preparaamb calamarsos; també pot fer_se amb pops , musclos, petitas petxines, és a dir amb tota clase de peixos forts . La recepta , per cert molt sencilla, em va ésser facilitada per mariners ( que , com ja saben, són (artistes) en aquesta matèria) i en el precis moment en què ells mateixos guisant en llur palau flotant.
Així que tindrem els calamarsos ben nets i ben blncs, això és , tretes totes les teles negres i la bosseta de la
tinta, els tallarem en forma d´anelles ben fines, menys els tentacles o potes llargues, que es tallaran a trossets.
Tirin_se els calamarsos en una paella o bé en una cassola i per cada 1/2 quilo de calamarsos hi posarem els ingredients següents: una bona xicra d´oli , una ceba bastant grossa i molt trinxada, un o dos alls i julivert picats, cuatre o cinc cullarades de puré de tomàquet o bè tomàquets del temps , treta la pell i ben trinxats, sal , una mica de pebre blanc en pols , un xic de canyella, una copa de vi corrent i una copeta d´aiguardent del fort. Tot això haurà estat preparat en fred i ben barrejat .
Seguidament tapi´s la paella o cassola i coguis suaument , fins que quedin sequets , no del tot , amb una mica de suc; rectifiqui´s de sal i porti´s a taula, Es un plat exquisit.
calamares estofados

Comentarios